Rękawice lateksowe mogą być używane w przemyśle spożywczym.
Zapewniają bezpieczeństwo i higienę pracy.
Rękawice są uniwersalne, umożliwiają założenie na lewą i prawą rękę.
Bardzo miękkie, wygodne i elastyczne.
Spełniają wymagania norm EN 420:2003 + A1:2009 et EN374:2003 niska odporność chemiczna, EN374:2003 mikroorganizmy, EN ISO 374-1:2016 B, EN ISO 374-5:2016 mikroorganizmy.
EN 420: Definiuje ogólne wymagania dotyczące projektu i konstrukcji rękawic, ich nieszkodliwości dla zdrowia, wygody i skuteczności, oznakowania i informacji, mające zastosowanie do wszystkich rękawic ochronnych.
EN 374: Ta norma europejska określa wymagania dotyczące rękawic w taki sposób, by podczas użytkowania chroniły one użytkownika przed chemikaliami i/lub mikroorganizmami, norma definiuje też nazwy dotyczące użytkowania. Obejmuje terminologię odnoszącą się do ochrony rąk i rękawic ochronnych. Normę tę stosuje się wraz z EN 420. Norma ta nie określa wymagań w zakresie ochrony przed zagrożeniami mechanicznymi. Wymagania dotyczą przede wszystkim: penetracji, przepuszczalności, właściwości mechanicznych, oznaczania i zakresu informacji udzielanych przez producenta.
Kliknij i ciągnij, aby obroćić. Kliknij aby powiększyć.
Rękawice lateksowe mogą być używane w przemyśle spożywczym.
Zapewniają bezpieczeństwo i higienę pracy.
Rękawice są uniwersalne, umożliwiają założenie na lewą i prawą rękę.
Bardzo miękkie, wygodne i elastyczne.
Spełniają wymagania norm EN 420:2003 + A1:2009 et EN374:2003 niska odporność chemiczna, EN374:2003 mikroorganizmy, EN ISO 374-1:2016 B, EN ISO 374-5:2016 mikroorganizmy.
EN 420: Definiuje ogólne wymagania dotyczące projektu i konstrukcji rękawic, ich nieszkodliwości dla zdrowia, wygody i skuteczności, oznakowania i informacji, mające zastosowanie do wszystkich rękawic ochronnych.
EN 374: Ta norma europejska określa wymagania dotyczące rękawic w taki sposób, by podczas użytkowania chroniły one użytkownika przed chemikaliami i/lub mikroorganizmami, norma definiuje też nazwy dotyczące użytkowania. Obejmuje terminologię odnoszącą się do ochrony rąk i rękawic ochronnych. Normę tę stosuje się wraz z EN 420. Norma ta nie określa wymagań w zakresie ochrony przed zagrożeniami mechanicznymi. Wymagania dotyczą przede wszystkim: penetracji, przepuszczalności, właściwości mechanicznych, oznaczania i zakresu informacji udzielanych przez producenta.
Rękawice lateksowe mogą być używane w przemyśle spożywczym.
Zapewniają bezpieczeństwo i higienę pracy.
Rękawice są uniwersalne, umożliwiają założenie na lewą i prawą rękę.
Bardzo miękkie, wygodne i elastyczne.
Spełniają wymagania norm EN 420:2003 + A1:2009 et EN374:2003 niska odporność chemiczna, EN374:2003 mikroorganizmy, EN ISO 374-1:2016 B, EN ISO 374-5:2016 mikroorganizmy.
EN 420: Definiuje ogólne wymagania dotyczące projektu i konstrukcji rękawic, ich nieszkodliwości dla zdrowia, wygody i skuteczności, oznakowania i informacji, mające zastosowanie do wszystkich rękawic ochronnych.
EN 374: Ta norma europejska określa wymagania dotyczące rękawic w taki sposób, by podczas użytkowania chroniły one użytkownika przed chemikaliami i/lub mikroorganizmami, norma definiuje też nazwy dotyczące użytkowania. Obejmuje terminologię odnoszącą się do ochrony rąk i rękawic ochronnych. Normę tę stosuje się wraz z EN 420. Norma ta nie określa wymagań w zakresie ochrony przed zagrożeniami mechanicznymi. Wymagania dotyczą przede wszystkim: penetracji, przepuszczalności, właściwości mechanicznych, oznaczania i zakresu informacji udzielanych przez producenta.